De lekkerste kaas en de beste service!
De Kaasspecialist Loosduinen

De beste kaaswinkel van Den Haag!

kaasspecialist Loosduinen

Foto: Liselore Raan

In januari 2016 werd Kaasspecialist Loosduinen in de Uitblinker-verkiezing verkozen tot de beste kaaswinkel van Den Haag! De Hagenaars en Hagenezen, waaronder vele trouwe klanten, stemden volop. DenHaagDirect spoedde zich daarom naar de winkel om een heerlijke taart van Maison Kelder uit te reiken. Ook wilden wij natuurlijk weten: wat maakt Kaasspecialist Loosduinen zo bijzonder?

“Wij doen ietsje meer”
Je vindt Kaasspecialist Loosduinen in de Arnold Spoelstraat. Wim en Mariël verkopen hier samen met hun team met volle passie hun kazen. Maar behalve kaas vind je hier ook wijnen, verschillende soorten worsten, noten en meer! Het aanbod is heel gevarieerd, ten opzichte van andere kaaswinkels. Wij vroegen Wim: “Waarom denk je dat Den Haag zo fan is van jullie winkel?” Hierop wist hij gemakkelijk antwoord te geven. “Ik denk dat mensen ons enorm waarderen op compleetheid. We hebben niet alleen een groot assortiment, maar ook een goede kwaliteit en goede service! Wij doen ietsje meer. Zo gaan we altijd op zoek naar nieuwe producten die verrassend zijn. Nu hebben we bijvoorbeeld een schapenkaas (Manchego) uit Spanje die mooi gerijpt is.”

kaasspecialist Loosduinen

Foto: Liselore Raan

Slagersfamilie
Kaasspecialist Loosduinen bestaat bijna 10 jaar en is opgericht door Wim en Mariël zelf. Vanuit een managementfunctie bij Albert Heijn, koos Wim ervoor een nieuw pad in te slaan en kaasspecialist te worden. Hij komt zelf uit een slagersfamilie, en heeft passie voor vers. Dit besloot hij te gebruiken om een eigen zaak te beginnen. Mariël raakte zo betrokken dat zij haar baan als tandartsassistente besloot op te zeggen. Zij richt zich nu voor de volle 100% op de winkel. En het loopt op rolletjes!
Wim en Mariël zijn steeds op zoek naar vernieuwing. Afgelopen najaar bezocht het stel bijvoorbeeld Noord-Italië, waar zij met lokale kaasboeren kennismaakten en nieuwe producten vonden. Het assortiment wordt op die manier continu uitgebreid en veranderd!

kaasspecialist Loosduinen 3

Foto: Liselore Raan

Wat is jullie eigen favoriete kaas?
‘Wat is jullie eigen favoriete kaas?’, vroegen wij Wim en Mariël. Mariël vertelt: “Ik vind de Boeren Rubuust het lekkerst. Die heeft een pittige persoonlijkheid! De kaas komt uit de omgeving Woerden. Daar komen al onze boerenkazen vandaan.” Ook Wim heeft zo zijn voorkeur. “Van de boerenkaas vind ik de hele range lekker, maar van de buitenlandse kaas vind ik deze kaas het lekkerst.” Hij laat ons het kaasje zien. “Het is een kaas die in kastanjeblad gerijpt is. Daardoor heeft hij een hele rijpe smaak. Wij kunnen na het proeven zelf stellen: het is zeker een smaaksensatie!
Ben je benieuwd naar de kazen? Kaasspecialist Loosduinen organiseert dit jaar waarschijnlijk net als vorig jaar een proeverij. Zorg dus dat jij hierbij aanwezig bent!

Een terechte winnaar

De passie voor producten en het beetje extra, zorgen ervoor dat Kaasspecialist een zeer geliefde winkel is in Den Haag. Het liefst zou je hier als bourgondiër iedere dag even langslopen om een mooi verhaal aan te horen over een kaas, wijn, worst of andere lekkernij. Volgens DenHaagDirect is Kaasspecialist Loosduinen een zeer terechte winnaar van de titel ‘beste kaaswinkel van Den Haag’!

Over de schrijver

Laat een bericht achter

*

captcha *